• januari

    2

    2023
  • 139
  • 0
Fasadfärg

Fasadfärg

Vilken fasadfärg man ska välja beror i första hand på vilken fasadtyp som målas. Vid reparation eller ommålning är vi också uppmärksamma på färgen som fasaden är målad i nu.

  1. Vad är viktigt att tänka på vid val av fasadfärg? Tänk på detta om du bor i ett område med färg restriktioner.
  2. Vilken fasadfärg bör jag välja? I de flesta fall bör du välja exakt den typ som du använde tidigare. I vissa fall måste den målas om. Detta kräver kunskap om färger som lämpar sig för olika material.
  3. Hur avgör man om rätt fasadfärg är vald? Utan den kunskap, erfarenhet och utbildning som krävs för att måla fasader kommer du aldrig att veta. Vet du inte vilken färg fasaden tidigare målats kan du få ett fasadfärgprov av ett proffs.
  4. Olika fasader kräver olika typer av färgen. Valet av färgtyp beror på vilken fasadtyp som ska målas. Fasadens material avgör vilket typ av färg som ska användas. På träfasader används vanligtvis akryl- eller alkydoljefärger. Du kan också använda vattenbaserad färg.

Vid målning av en putsad fasad bör som regel vanliga färgtyper, såsom kalkfärg eller kalkcementfärg (KS-färg), användas. Även silikatfärger kan användas för att måla murade fasader. Akrylfärger används ofta på plåtkonstruktioner som lager och gårdar. Hur mycket kostar det att måla om fasaden i rätt fasadfärg? Det beror helt på önskad färg och ytstorlek. Att anlita en professionell målarfirma ökar naturligtvis arbetskostnaderna.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Avar Måleri AB tillför mervärde till dina måleriprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Lita på oss för alla dina målning. Vi är här för att uppfylla dina designkrav med professionell precision.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se