• december

    29

    2022
  • 216
  • 0
Hur du skapar dina egna tapeter

Hur du skapar dina egna tapeter

Att måla om är ett smidigt sätt att skapa förändring i ditt hem. Men ibland behöver dina väggar lite mer variation än en färg kan erbjuda. Tapetsering är ett effektivt sätt att sätta personlighet på ett rum.

Skapa din egen fototapet

Du kanske tror att tapeter är ett minne blott, men det är de inte. Det har aldrig varit enklare att beställa personliga fototapeter än i dagsläget.
Du väljer ut de foton du önskar på tapeten, skickar in dem till tillverkaren. Efter det så retuscherar de bilderna för att allting ska se bra ut.
Självklart finns det också färdiga fototapeter, men detta är ett ypperligt tillfälle att sätta din egna prägel på rummet!

Skapa ditt eget tapetmönster online

Du kan också skapa ditt egna mönster om du inte önskar en tapet uppbyggd av foton. Vissa webbplatser har digitala verktyg som gör att du snabbt och enkelt kan rita dina egna bilder och beställa egna mönster som tapeter. Detta är bra för de kräsna somvill ha en verkligt unik tapet. Du kan också rita på papper, skanna in det till en mall och skala det efter eget tycke.

Rolla väggen med en mönsterroller

Det finnsspeciella rollers som inte lämnar en helt slät finish, utan i rollern finns ett mönster som avbildas på den målade ytan. Detta skapar ett enhetligt och sammanhängande mönster som bibehåller ett rustikt utseende. Mönstrade rullar finns i en mängd olika mönster som blommor och djur, samt grafiska former och ytor och finns även i en mängd olika material inklusive gummi och skum. Allt för att du ska kunna hitta det som just du söker.

Geometriskt mönster med maskeringstejp

Med hjälp av tejp kan du göra väldigt coola och vackra mönster. Du hittar många guider om hur man gör detta för bra resultat, men det är väldigt viktigt att ta bort tejp medans färgen är blöt för att inte riva upp den torkade färgen från väggen. Ett annat alternativ är också att använda maskeringstejpen för målning av mönster på golvet.

Projektor till hands

Ett säkert tips på hur du kan göra din egen tapet lätt är användning av en projektor för att projicera mönstret längs vägen. Sedan kan du med en ganska fast hand skissa vilket mönster eller vilken bild som helst på väggen. Det är viktigt att hålla händerna stilla. För bästa resultat, välj en bild du gillar eller ett mönster, se till att det inte innehåller många olika färger eller komplexa mönster.

Notera! Undvik att använda markörer.

Ibland ser jag vackra mönster gjorda med olika pennor. Var försiktig med vilken typ du har. Vissa är väldigt svåra att sedan måla och tapetsera över längre fram. De lyser då igenom när de täckts av den nya färgen, och det kan krävas mycket arbete för att få bort dem.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Avar Måleri AB tillför mervärde till dina måleriprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Lita på oss för alla dina målning. Vi är här för att uppfylla dina designkrav med professionell precision.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se