• februari

    6

    2023
  • 254
  • 0
Målat smide och järn

Målat smide och järn

Idag kan du måla nästan alla material eller ytor. Smide och stål är inga undantag, metallprodukter målas allt mer. Smide är en stor del av vårt kulturarv och bör tas på största allvar. Smidesdelar kan sitta på saker som utemöbler, och när de rostar ser de sällan lika bra ut som de gjorde i sina bästa år. Att återställa det ursprungliga utseendet förbättrar estetiken och värdet. Järnföremål som lämnas utomhus utsätts för väder och vind. Till exempel sol, snö, regn. Därför slits de med tiden, det är därför viktigt att underhålla dem och måla dem efter behov. Smide och järn kan hållas i gott skick under lång tid genom att se till att inte rosta och ta bort rost. Med hjälp av know-how och högkvalitativa produkter kommer vi att återställa den till nyskick.

Allmänna tips för att måla smide och järn

 

Avlägnsa rost

Ditt föremål kan rosta, så du måste borsta bort lös rost. Detta kan göras till exempel med en stålborste. Att använda olika stålborstar är också en fördel. Du kan använda en bredare borste för bredare områden och en smalare borste för veck som är svåra att nå med en bred borste. Om du inte önskar en helt slät yta måste du inte polera föremålet. Om det finns små håligheter på föremålets yta kan de fyllas med metallspackel. Polera sedan ytan på föremålet för att få en jämn och ren yta.

 

Så du väljer rätt färg

Att försöka måla en järnföremål först kommer att resultera i metallisk färg. Färgen finns i två olika ytfinish: matt och blank. Du kan välja mellan två färgtyper. Köp en rostskyddsprimer och topplack, eller köp en färg som även har rostskyddsegenskaper.
måla järnföremål. Om ditt strykjärn är belagt av alger, skölj det först. Ta på dig gummihandskar och rengör strykjärnet med en fuktig svamp. Grunda med hjälp av rostskyddsfärg och torka. Efter rostborttagning är det viktigt att inte överprima med en rostskyddsmedel. Annars kommer den exponerade metallen att angripas av annan rost. Avsluta med att måla strykjärnet minst två gånger. desto tjockare färglagret är, desto bättre skyddas det mot rost. Om du väljer att måla stålprodukter, måla dem inte när det är hög luftfuktighet ute. måla inte heller när ytorna är heta från solen. Den idealiska dagen för målning är en torr, mulen dag med måttliga temperaturer. Det beror på att färgen behöver torka i mellan 4 och 6 timmar efter applicering innan den tål fukt. Tänk på miljöaspekten när du målar. När du har målat klart är det viktigt att hantera överbliven färg och verktyg på ett miljömässigt ansvarsfullt sätt. Häll inte färg eller lösningsmedel direkt i avloppet. Ta den till din närmaste miljöstation och sopsortera den korrekt.

 

Så här målar du ett stängsel i smide

Moderna högkvalitativa stängsel av smide är ofta varmförzinkade och pulverlackerade för ökad styrka. Även äldre smidesstaket brukar stå sig genom tiderna, ofta tar det lång tid innan färgen börjar lossna. Men mycket ofta bleknar färgen med tiden och mindre rost- och andra skador kan uppstå. Om du målar om ett stängsel i smide, rengör först det från rost och måla det sedan. Även om du kanske inte behöver slipa ner staketet till metallen för att färgen ordentligt ska fästa, är det faktiskt bra att hålla det gamla rostskyddet intakt. Om staketet behöver grundas med rostskyddsmedel beror på anvisningarna på färgburken. Detta måste alltid observeras. Överväg att använda en ansiktsmask om du slipar stora ytor. Rostig färg på gamla smidesstaket innehåller ofta bly som kan andas in, då är det ett skadligt starkt orangerött pigment. Om staketet är kraftigt slitet kan det behöva sandblästras innan man målar om. I sådana fall bör metallen även grundas med en rostskyddsmedel. Använd mer färg eller applicera flera lager. Undvik att måla där exponering för starkt solljus, regn eller fukt är troligt i flera timmar efter applicering. Blåsiga dagar undviks bäst eftersom att pollen och damm kan färdas genom luften och orsaka ojämna färgytor.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Avar Måleri AB tillför mervärde till dina måleriprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Lita på oss för alla dina målning. Vi är här för att uppfylla dina designkrav med professionell precision.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se