SPARA PENGAR MED ROT-AVDRAG

Som husägare är det alltid en bra idé att leta efter sätt att spara pengar på underhållskostander eller renoveringskostnader. Rotavdraget är ett perfekt exempel på detta – det gör det möjligt för dig att dra av arbetskostnaderna för de flesta tjänsterna som du anlitar för att arbeta på ditt hem, från målning till tapetsering och mer.

Även om avdraget inte täcker material eller andra kostnader som ställningskostnader kan det fortfarande spara dig en betydande summa pengar, upp till 50 000 kr. Om du bor i en bostadsrätt gäller Rotavdraget endast för inomhusarbete, medan fastighetsägare kan använda det för både inomhus och utomhusprojekt sålänge det sker innanför fastighetens gräns.

Att ansöka om ROT-avdraget är enkelt, Vi kommer att hantera pappersarbetet och avdraget kommer att visas automatiskt på din faktura. Det är dock en bra idé att dubbelkolla att du är berättigad till själva avdraget. Generellt sett kan du använda Rotavdraget till fullo om du tjänar över 25 000 kr per månad, men det finns några undantag att tänka på. T.ex om du redan har fått andra reduktioner samma deklareingsår bör du kontakta skatteverket.

Sammanfattningsvis kan Rotavdraget vara en spelväxlare för husägare som söker att spara pengar på hemförbättringar. Använd räkneexemplet nedan för att få en idé om hur mycket du kan spara på ditt nästa projekt!

  • Ditt projekt tog totalt 60 timmar att utföra, med ett timpris på 450:- inkl. moms
  • Färg, spackel och annat material kostade 35.300:-
  • Den totala kostnaden för arbetet blir då 62300:- utan avdraget.
  • Med avdrag reduceras arbetskostnaden (27.000:-) med 30%
  • Den slutgiltiga kostnaden blir då istället 54200:-

Har du frågor kring ROT-avdrag eller ditt projekt, tveka inte på att höra av dig till oss.

© 2023 Sidan är en del av Renovex.se