• december

    17

    2022
  • 62
  • 0
Välj interiörfärg

Välj interiörfärg

Att måla rum är en av de enklaste sakerna du kan göra hemma och en av de svåraste. Oavsett om du ska flytta in eller bara vill ändra utseendet på ditt rum kan måla ditt rum ge det ett unikt utseende. Här kommer vi att diskutera vilka typer av färger som bör användas vid målning av väggar och tak, och vad som bör beaktas vid val av färg.

Måla dina väggar eller tak med vattenbaserad färg

De bästa färgerna för att måla tak eller väggar är emulsionsfärger. Detta beror på att den är vattenbaserad samtidigt som den finns i en mängd olika färger. Emulsionsfärger appliceras vanligtvis i två olika lager och bör appliceras direkt på tidigare målade väggar. Om väggen inte har målats tidigare, använd först spackel för att ta bort tapet som skalar, applicera sedan spackel på spåren och fogmassan. När detta är gjort kan du direkt måla på tapeten. Om du ska måla med en ljus färg på en mörk vägg, använd grundfärg eller applicera ytterligare lager för att vara säker på att den gamla färgen inte påverkar resultatet. Det finns två huvudtyper av emulsionsfärger: matt och blank. Några av dem är mellan dem, som äggskal. Nedan kommer vi att diskutera skillnaderna mellan de två mest vanliga typer av emulsionsfärg som man vanligtvis hittar i färgbutiker.

Matt emulsionsfärg

Matta färger har ett slätt, icke-reflekterande utseende och är bra på att dölja ojämna ytor.

Blank emulsionsfärg

Blanka färger ger den ett glansigt, reflekterande utseende som kan rengöras. Den fungerar utmärkt i hallar, trappor, barnrum och andra ställen där väggar lätt blir smutsiga.

Vad man ska titta efter när man väljer färg

Oavsett om du är mer äventyrlig och vill att måla dina väggar i livfulla färger eller föredrar ett neutralt, diskret utseende, börja ditt projekt genom att hitta det perfekta färgschemat för ditt hem och din livsstil. Det finns många faktorer att tänka på vid val av ett färgschema. Vi garanterar det bästa slutresultatet. Men låt inte detta faktum lura dig. Beväpnad med solida råd och tips kan en person komma långt. Var inte heller rädd för att misslyckas. I värsta fall behöver du bara börja om. Nedan kommer vi att diskutera vad du ska tänka på då du väljer olika färger och hur du bäst planerar ditt rums färgsättning.

Färger som påverkar dig

Vilka färger brukar vanligtvis fånga din uppmärksamhet då du till exempel handlar, plockar ut kläder från garderoben eller läser tidningar. När du väl har hittat en trend hos ditt beteende kan du skapa ett färgschema utifrån dessa färger och nyanser för att hitta rätt accentfärger att matcha den med.

Aktiva kontra passiva färger

Färger anses ofta vara antingen, passiva, aktiva eller neutrala och väcker olika känslor hos människor. Aktiva färger, t.ex. gult och rött väcker ofta ett rum till liv. Den passar med andra ord bra i kontor, kök etc. Passiva färger som lila, grönt och blått skapar en lugnande atmosfär som fungerar bra i sovrummen. Neutrala färger såsom beige, vitt, brunt, svart och grått är varken lugnande eller upplyftande. Som sådan är den utmärkt för att skapa en naturlig färgpalett som efterliknar naturliga nyanser. Den kan även användas för att mjuka upp andra ytor och färger.

Se bortom färg

Färgskalan i ett rum är mer än bara färgen på väggarna. Därför bör andra föremål i rummet, som möbler, tavlor, etc., stödja det valda färgschemat.

Färgschema

När du valt de primära färgerna för ditt rums ytor kan du med fördel använda färghjulet för att fixa färgschemat för just ditt rum. Du kan skapa ett monokromatiskt färgschema genom att välja några olika nyanser av din valda färg för att enkelt komma igång.essutom kan du skapa ytterligare färgscheman genom att kombinera dem med färgerna mittemot dem på färghjulet. Om du väljer en primärfärg kan du lägga till två till primärfärger för att bilda vad som kallas en triad. I det här fallet är alla tre primärfärgerna lika långt från varandra.

Tänk på rummet

Varje rum har vissa egenskaper som inte kan ignoreras. Till exempel rummets storlek, parkettgolv och träpanel. Det är omöjligt att förneka dessa funktioner, tänk istället på vad du kan använda färg för att förbättra dem. Passiva färger tvättas visuellt ut och tenderar att få små utrymmen att se större ut än de faktiskt är. Aktiva färger gör att ett stort rum känns varmt och inbjudande. Att använda färg på taket kommer att få det att se högre ut. Färger kan också få fram olika detaljer i ett rum.

FÅ EN KOSTNADSFRI OFFERT

Begär en offert från oss så återkommer vi med ett kostnadsförslag snarast!

BEGÄR EN OFFERT
Om oss

Avar Måleri AB tillför mervärde till dina måleriprojekt med vår utmärkta kunskap och erfarenhet. Lita på oss för alla dina målning. Vi är här för att uppfylla dina designkrav med professionell precision.

Senaste inläggen
Mest sedda
© 2023 Sidan är en del av Renovex.se